Internet Untuk Smartphone | Cara pilih simkad Internet


pelan internet murah | simkad data laju | prepaid internet 2015 | broadband paling murah dan laju | sim card 5gb rm50 | internet untuk smartphone

Adakah anda sedang miliki smartphone ?

Tapi masih tidak tahu untuk dapatkan pelan data yang sesuai ? .

Ok disini kami kongsikan Tips untuk pilih simkad internet paling murah Hari ini  ramai yang bergantung pada kemudahan whatsapp ,wechat,viber dan lain-lain untuk hantar mesej jadi internet sudah adalah keperluan penting setiap hari

Seperti kita sudah tahu simkad Celcom memang sudah tiada data unlimited lagi kami pun pernah guna =( . Jika Anda guna lebih quota ditetapkan automatik kredit akan ditolak hingga RM0.00 ,tak sempat nak off data kredit dah kene tolak.

Kita sebagai pengguna smartphone hari-hari mesti online sekurang-kurangnya untuk hantar mesej  dalam whatsapp. Jika Anda survey dikedai handphone ada pelbagai jenis pelan data dari pelbagai telco ditawarkan,Tapi mana yang terbaik ??

Sebelum tu , Betul ke Internet ni Penting  ??

Jawapan Personal dari kami , YA sangat Penting & Jimat ! :

1. Kerana dengan ada internet kita tidak perlu lagi BAYAR perkhidmatan SMS yang mahal caj 2sen-16sen untuk 1 SMS & huruf taip pun terhad !

2. Kita tak perlu lagi bayar caj MMS 50sen-90sen setiap gambar

3. Boleh hantar pesanan suara Percuma hampir sama dengan fungsi call

4. Dapat jimatkan kos Promosi (Biz online) ,Anda boleh broadcast offer terkini pada semua prospek secara Percuma guna whatsapp !

.

internet 5gb murah

internet 5gb murah

Masalah terlau banyak pilihan

Offer iklan Pelan internet murah di Tv, Radio dan surat khabar buatkan kita Keliru

Masalah sering dihadapi adalah Pengguna Smartphone adalah: 1. Lepas beli simkad , bila sampai dirumah tiada coverage

2. Terikut-ikut nasihat kawan tanpa selidik

3. Tidak rujuk terma syarat penggunaan (bill melambung) ~ pengguna pospaid

4. Kredit topup hilang sebab terlebih guna Quota

5. Coverage tak stabil

Adakah anda sedar bahawa kita perlukan internet pada smartphone adalah supaya dapat gunakan Aplikasi Media Sosial seperti Whatsapp,wechat,viber dan lain-lain .

Julat purata pengguna biasa had Quota data 1GB – 2GB sememangnya tidak cukup sekiranya DATA Smartphone anda dibiarkan On selama 24jam .Untuk smartphone Purata Data yang digunakan sekitar 100-200mb sehari , Jika sebulan boleh capai hingga 6GB .. bergantung pada kekerapan & saiz gambar yang anda download

.

Pelan internet  maxis ? celcom? digi? umobile? Altel ? dan lain-lain mereka ada tawarkan pakej tersendiri . Jadi sebagai pengguna bijak ada perlu buat perbandingan sebaiknya.. rujuk tips dibawah

Sebelum beli mana-mana simkad ,perkara penting perlu semak adalah :

.

1. Coverage pastikan stabil ,dapat full bar lagi bagus

2. Pelan internet Murah yang ditawarkan cek harga pakej. Semak jumlah Quota,harga ,caj tambahan jika ada

3. Semak Caj Penggunaan internet Selepas quota , sama ada Automatik Disconnected / Caj pay per use

4. cek Berapa GB kegunaan internet anda setiap bulan ? 1GB ,3GB, 5GB ,10 GB ? bagi pengguna biasa 4-5GB cukup utk wasap wechat

Ok ,kami harap anda dapat manfaatkan tips yang sudah diberikan tadi sebaiknya , Jika berminat mahu dapatkan simkad internet murah dan Berbaloi boleh teruskan baca artikel ini .. kami ada info simkad terbaru yang semakin banyak dapat permintaan =)

===============================

Offer terkini : Simkad Internet 5GB RM50

===============================

simkad internet 5gb rm50

simkad internet 5gb rm50

Sangat sesuai untuk kaki Whatsapp,viber,line wechat dan lain-lain

nak tonton youtube pun Boleh ..=)

INTERNET 5GB RM50 SEBULAN , sangat berbaloi untuk dimiliki oleh student kerana TIADA Kontrak

Anda boleh berhenti guna pada bila-bila masa

TANPA RISAU bill tunggakan dapat ke rumah setiap bulan =)

simkad 5gb rm50

simkad 5gb rm50

Walaupun cuma support 3G , tapi speed boleh capai hingga 11MBps

* bergantung pada kawasan cuaca dll

.

Simkad internet murah (simkad 5gb Rm50) ini boleh digunakan pada modem dan phone serta

boleh dijadikan Hotspot untuk kongsi wifi internet ke device lain

SELAMAT BER-INTERNET 1 MALAYSIA! TIADA RISIKO, GUNA TANPA WAS-WAS

6 sebab Kenapa Anda perlu dapatkan simkad 5GB RM50 ini segera ?

1. Coverage luas & support 2G & 3G hingga 11Mbps

Sambungan 2.3.4.5.6 sila rujuk sumber disini >> Simkad data murah 2015

pelan internet murah | simkad data laju | prepaid internet 2015 | broadband paling murah dan laju | sim card 5gb rm50 | internet untuk smartphone

Categories: cara pilih data internet, internet untuk smartphone, prepaid internet 2015, tips plih simkad internet | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.